Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět RŠFL - Regionální školní florbalová liga

RŠFL - Regionální školní florbalová liga

17. 05. 2022
|
ZŠ Obříství
|

30.9 2022 jsme odstartovali naši florbalovou cestu na RŠFL, a to prvním zápasem s Vysokou. Ze začátku se to zdálo být jednoduché, což utvrzuje i fakt, že jsme v prvním kole vyhráli. Ovšem v druhém kole jsme soupeře podcenili a odešli pouze s remízou. V druhém zápase jsme vyhráli nad gymplem Mělník a plní motivace jsme pokračovali do třetího utkání. Pšovka, jakožto náš třetí soupeř, nastoupil se silnou sestavou a my ho nedokázali porazit. Poté nás zastihla dlouhá pauza z důvodu hygienických opatření v rámci koronaviru.     

Po dlouhé pauze vše pokračovalo a před námi stál nový soupeř, Mšeno. Tento zápas moc nedopadl, náš tým po dlouhé pauze úplně ztratil motivaci a počáteční nadšení pro výhru. A tak jsme inkasovali od Mšena porážku. Poté následoval měsíční oddych a během toho u nás neproběhl jediný trénink.

Nenatrénovaní a nepřipravení a už trochu znavení z věčného odkládání zápasu, jsme nastoupili na další zápas, hráli jsme s Vysokou a vyhráli, jelikož to byl nejlehčí soupeř. Spokojení po zápasu jsme se balili domů a při odchodu nás zastihl správce a řekl nám, že hrajeme dnes ještě další dva zápasy, ať nikam neodcházíme, tudíž jsme se museli znovu převléknout a nastoupit proti Pšovce a hrát o to, kdo půjde do finále. Zápas jsme prohráli, i když vypadal nadějně, hned poté jsme hráli se Mšenem a na plné čáře prohráli. Tímto zápasem jsme zakončili Mělnickou divizi, skončili na 3. místě a postoupili do Kralup.

V Kralupech jsme to už znali, protože jsme dřív hráli v kralupské divizi. Hlavní výhodou tam je kvalitnější hřiště a větší šatny. První zápas jsme nastoupili proti nejsilnějšímu týmu z Kralupské divize, proti škole Václava Havla a po dlouhém tlačení soupeře jsme nedokázali i navzdory spoustě šancí dát góly a soupeř nás nakonec porazil, i když si osobně myslím, že jsme byli lepší tým. A bohužel díky systému vyhodnocování nás po prvním zápase vyřadili a my mohli pouze pozorovat, jak hrají ostatní. Zůstali jsme tam až do finále, které hrálo Mšeno proti Gymnáziu Jana Palacha, které vyhrálo celou soutěž RŠFL, my skončili někde na posledních místech, ale aspoň máme pohár za třetí místo z Mělnické divize. Děkuji všem členům týmu za účast a bojového ducha!

  Jan Šulc ( trenér a kapitán týmu)

 

  Hráči: Jan Šulc, Martin Chmelík, David Bystrjanyk, Roman Kadlec, Lukáš a Karel Kučerovi, Matěj Mikulenka, Nicol Vivien Vokurková, Karel Zamrzla, Dan Formánek, Adam Fales