Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Cyklovýlet s osmou třídou

Cyklovýlet s osmou třídou

13. 06. 2022
|
Mgr. Karel Miláček
|

Dne 13. června se uskutečnil cyklovýlet do Mělníka pod vedením paní učitelky Lindy Šeborové. K ruce jí byli dva učitelé - Pavel Syrový a  já (Karel Miláček).  Možná to toho rána vypadalo na deštivý den, přesto se výlet nakonec vydařil.

Deštivé ráno by odradilo snad každého, i toho nejzarputilejšího příznivce cyklosportu. Vyrazit se mělo v 8:00. V 7:45 nebylo po dešti památky. Vyzbrojeni odvahou, pláštěnkami v batozích a blatníky na kolách jsme vyrazili. Náš cíl? Mělník.

Vyrazili jsem z Obříství kolem ruiny statku Úpor až do Zálezlic, kde jsme měli dostaveníčko s dvěma žáky. Překvapení pro nás bylo, že nečekali na zastávce v Zálezlicích, ale v Kozározvicích, to ale vůbec nevadilo, protože tam jsme měli také namířeno. Z Kozárovic jsme již komplet vyrazili k lávce v Lužci a odsud ke zdymadlu v Hoříně. Odtud coby kamenem dohodil stojí mělnický zámek, pod kterým se ocitnete po přejetí hořínského mostu.

K zámku jsme vyšlápli přímo závodně. Ti nejrychlejší byli odměněni sladkou odměnou. Na náměstí v Mělníce nás již čekaly ochotné průvodkyně v Infocentru, které nás provedly mělnickým podzemím a ukázaly nám pozůstatky středověké studny.

Cesta zpátky vedla kolem vyhlídky na soutok Labe a Vltavy, Zahradnické střední školy dolů v řece, odtud podél Labe až do Kel, kde jsme se napojili na silnici u Štěpánského mostu a odtud rovnou do Obříství.

Počasí se vydařilo, začalo pršet až na posledních pár metrech výletu. Až na jeden spadlý a zaseklý řetěz, jedny prasklé legíny a trochu bláta jsme vše absolvovali bez obtíží.