Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Adaptační kurz druhého stupně 2021/2022

Adaptační kurz druhého stupně 2021/2022

11. 10. 2021
|
Mgr. Karel Miláček
|

Po příjezdu do rekreačního střediska „Blaník“ u Louňovic pod Blaníkem jsme se ubytovali a seznámili jsme se s prostředím a od oběda do večeře měly všechny třídy individuální program se svými třídními učiteli. Někdo se rozhodl, že detailněji prozkoumá okolí, další nanosili dřevo na ohniště, další vyrazili na výlet do 2,5 km vzdálených Louňovic, kde se naskytla i možnost občerstvení v místní restauraci. Po večeři se všichni žáci a učitelé sešli u ohniště, dokonce i kytara zahrála a pár písní zaznělo… Večerka byla stanovena na 22:00.

Druhý den byl zahájen ve sportovním duchu – rozcvičkou, kterou řídili žáci a žákyně z deváté třídy. Účastnili se všichni žáci. Po snídani následoval společný program zaměřený především na stmelování jednotlivých skupin. Žáci museli nacházet nové a nekonvenční cesty jak plnit zadané úkoly, hlavolamy a problémy, a byli nuceni se spolehnout jeden na druhého navzájem. Po obědě si vyzkoušeli v rámci aktivit žáci i jaké je to být detektivem a obchodníkem. Tímto velice děkujeme společnosti pro volný čas Foxík.

Po večeři se ti odvážní zúčastnili stezky odvahy, kterou pro ně připravili žáci a žákyně z deváté třídy.

Třetí den jsme započali opět rozcvičkou, k jejímuž konci se poněkud zhoršilo počasí a začalo pršet. Čekala nás stejně už jen snídaně, balení a odjezd. Cesta přes Prahu byla o něco delší kvůli dopravní „špičce“, ale stejně jsme se ve zdraví navrátili do Obříství, kde nás již netrpělivě očekávali rodiče.

Velice tímto s kolegy děkujeme personálu areálu „Blaník“, děkujeme především žákům za jejich energii a soutěžního ducha, stejně tak za odvahu tváří v tvář neznámu.