Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Projekt: Adrenalinová dovolená

Projekt: Adrenalinová dovolená

09. 03. 2023
|
Mgr. Kateřina Najmanová
|

Na naší škole proběhl v rámci výuky anglického jazyka projektový týden, při kterém se děti osmé třídy věnovaly tématu adrenalinové dovolené. Cílem bylo nejen vzdělávat se, ale také rozvíjet kompetence jako týmová spolupráce, komunikace a kreativita.

Děti se nejprve rozdělily do skupin a společně pracovaly na tvorbě plakátů, na kterých zobrazily různé adrenalinové aktivity, které se dají dělat na dovolené- lyžování z vrtulníku, přežití v přírodě, vaření v jeskyni a další.  Během práce na plakátech spolu děti diskutovaly o různých nápadech a vymýšlely různé způsoby, jak prezentovat své myšlenky.

Poté přišla řada na prezentace. Každá skupina prezentovala svůj plakát a popsala, jaké aktivity jsou na něm zobrazeny a proč si myslí, že jsou tyto aktivity adrenalinové a zábavné. Během prezentací děti rozvíjely své kompetence v oblasti komunikace a prezentace, když prezentovaly své nápady a odpovídaly na otázky od ostatních žáků.

Celkově byl projektový tyden úspěšný a pomohl dětem rozvíjet kompetence v různých oblastech. Děti si osvojily dovednosti, které jsou pro budoucnost velmi důležité.

Kateřina Najmanová, Jitka Dvořáková